Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Als Software Engineer werk ik in het team dat verantwoordelijk is voor het onderdeel dat onze klanten ondersteunt op het administratieve vlak. Denk bijvoorbeeld aan de declaraties die onze klanten versturen. Via deze weg krijgen zij hun geld van de verzekeraars, zorgkantoren of gemeentes voor de zorg die ze geleverd hebben aan hun cliënten. Ook onderhouden we een aantal van de vele berichtstromen die er bestaan binnen de Nederlandse zorg.

In mijn rol als Scrum Master, die ik nog tot eind juni 2018 zal hebben, is het mijn verantwoordelijkheid om het team te coachen op het Agile vlak. Ik zorg dat ze scrum snappen, dat alle processen goed lopen en houdt impediments van het team weg.”

Wat vind je leuk aan je baan?

"Het leukste aan m’n werk vind ik de diversiteit. In mijn rol als Software Engineer kom ik met enige regelmaat bij klanten. Hier bespreek ik naast nieuwe wensen en ideeën ook problemen waar ze in de software tegenaan lopen. Als het even kan help ik ze direct verder, maar dit lukt niet altijd. In dit geval neem ik alle input mee naar kantoor en zorg ik dat het bij de juiste teams terecht komt. Zo kan ik de klant echt verder helpen.
Daarnaast doe ik samen met een aantal andere collega’s wat beheerders werkzaamheden onze eigen servers of in Microsoft Azure."

Hoe blijf je op de hoogte in je vak?

"Binnen ons team hebben we onze eigen ‘Feature Friday’. Om de andere vrijdag hebben we een halve dag ingeruimd om ons als team bezig te houden met het uitzoeken van nieuwe technieken en nieuwe dingen. Zo verbeteren we niet alleen onszelf, maar ook onze applicaties. En daar worden onze klanten weer blij van.
Daarnaast ga ik regelmatig naar verschillende meet-ups in Nederland om daar nieuwe dingen te zien en te horen.”

Wanneer ga je met een goed gevoel naar huis?

"Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik een dag lekker bezig heb kunnen zijn met het ontwikkelen van nieuwe dingen, of verbeteren van bestaande. Helemaal als ik weet dat de klant er ook nog eens heel erg blij mee gaat zijn. Ook de architectuur van de applicatie blijf ik een leuke uitdaging vinden. Deze wil ik blijven verbeteren om de applicatie snel en stabiel te houden.”

Wat onderscheidt Ecare van andere werkgevers?

"Ecare is een platte organisatie. Binnen de kaders die het management stelt is er heel veel mogelijk en ze staan altijd open voor input en nieuwe ideeën. Dat maakt Ecare anders dan andere werkgevers. Er wordt voor mijn gevoel echt naar de mensen geluisterd."