Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Dat ik zelf ook in de ICT zou gaan werken, lag niet voor de hand. Ik heb een medische achter- grond en had het prima naar mijn zin in de gehandicaptenzorg. Een niertransplantatie maakte er echter een einde aan. In 2014 werd ik ziek en kwam op de wachtlijst. Dankzij een donornier van mijn oom duurde het wachten minder lang dan gedacht. De transplantatie was in 2016 en in 2018 was ik voldoende hersteld. Toen kwam ik erachter dat ik het werk geen 30-40 jaar zou kunnen volhouden.


Zorgeloos werken

Behalve de zorg is ICT een passie van me. Mijn omgeving komt altijd bij mij terecht als er problemen zijn met hardware en software. Boven- dien heeft mijn broer, die nu werkt in de zorg, een tijd in de automatisering gezeten. Ik ben daardoor van jongs af aan met ICT in aanraking gekomen. Tijdens mijn herstelperiode heb ik een online cursus systeembeheer gevolgd. Daarna heb ik met succes gereageerd op de vacature van support specialist bij Ecare, waar JP van de Bent toevallig klant is. Gelukkig functioneert mijn nier goed. Door mijn achtergrond in de zorg begrijp ik wat zorgprofessionals willen als ze contact met ons opnemen: zorgeloos werken. Ik weet uit ervaring dat het oplossen van printerproblemen zomaar een half uur tijd kosten. Die tijd kan je niet besteden aan een kopje koffie met een cliënt.


Printer doet het niet

Bij support hebben we daarom alles zo ingericht dat we klanten vrijwel direct kunnen helpen als ze bellen. De klant zegt bijvoorbeeld: ik kan niet inloggen op mijn tablet en wij kijken op afstand mee. Vaak lossen we het probleem gelijk op.


Zorgzame gevoel

Die oplossingsgerichte klantvriendelijke houding zie ik ook terug in Ecare als werkgever. Zo kreeg ik bij de geboorte van mijn dochtertje in januari van dit jaar een kinderstoel. En tijdens de eerste virtuele vrijdagmiddagborrel vanwege het thuiswerken door de coronacrisis kregen we biertjes thuisbezorgd. Super attent. Het zorgzame gevoel dat ik overbreng op klanten krijg ik van Ecare terug.