Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Bij Ecare staat voorop dat we eraan willen bijdragen dat de zorgverlener kan zorgen. Wij zijn er niet om het werk van de zorgprofessionals over te ne- men, maar juist om hen te helpen. Dit is een belangrijk uitgangspunt voor heel Ecare, maar ook zeker voor mij als Product Owner. Samen met de klant en het ontwikkelteam werken we aan onze software.

Eén van de meest recente ontwikkelingen is spiksplinternieuwe software voor de huishou- delijke hulp en de mensen die hen faciliteren.


Samen met de klant onderzoeken

Voordat deze oplossing er is, gaat er heel wat aan vooraf. Ik ga eerst onderzoeken hoe we de doelgroep(en) het beste kunnen onder-

steunen. Dat onderzoek doe ik niet alleen achter mijn bureau, maar juist samen met de klant. Het liefst haal ik de informatie op door te kijken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, want op die manier kan ik een beter beeld schetsen van het proces. Wat doet een huishoudelijk planner? Hoe ziet zijn of haar dag eruit? Wat is behulpzaam in haar dage- lijkse werk? Wat vooral niet?


Niet alles willen oplossen met software

De kennis en ervaringen die ik opdoe neem ik mee terug, zodat we het kunnen verwerken
in de software. Hoe gaan wij de huishoudelijk hulp en degenen die hen faciliteren helpen? Wat willen we ondersteunen in de software en wat niet? Dat laatste lijkt best onbe- langrijk maar is dat voor een softwarebedrijf natuurlijk helemaal niet. Je kunt niet alles oplossen met software maar bovenal, je moet niet alles willen oplossen met software. Voor mij is het belangrijk om telkens deze afwe- ging maken.


Afstand en tijdsverschil

Van niets, iets zien worden. Daar word ik echt blij van! Mijn ontwikkelteam zit in India en
dat brengt uitdagingen met zich mee in de samenwerking. Toch krijgen we het iedere keer weer voor elkaar om - ondanks de af- stand en het tijdsverschil - een product neer te zetten wat echt van toegevoegde waarde is voor de eindgebruiker. Dat maakt me dubbel zo trots!