Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

"Ik zie het al mijn voornaamste taak om richting te geven aan de organisatie en onze professionals in hun kracht te zetten. Dat richting geven was eigenlijk eenvoudig: terug naar de roots van Ecare. Innovatieve oplossingen realiseren voor zorgprofessionals. Dat zijn we met elkaar gaan organiseren. We hebben een structuur neergezet om producten te realiseren. Een structuur die voor bijvoorbeeld ons product PUUR. bestaat uit verschillende developmentteams. We investering namelijk veel in Research en Development. De teams werken agile en ieder team heeft een productowner. Samen met de productowners bepalen we de roadmap voor het product PUUR. Voor onze klantorganisatie hebben we gekeken hoe we ook in een fase van groei toch dicht bij de klant kunnen blijven staan. We zijn nu georganiseerd in klantteams. Een team van 8-10 Zorg&ICT professionals die een 20-tal partners optimaal proberen te ondersteunen bij het dagelijks werken met onze oplossingen. Samen met mijn collega Aniek proberen we zo mede richting te geven aan de strategie van Ecare.”

Hoe blijf je op de hoogte in je vak?

"Ons vak bestaat uit twee componenten: Zorg & ICT. Omdat Ecare niet een ERP leverancier is die een parametriseerbare Lego-blokkendoos levert waarmee je een applicatie kunt modelleren op het proces van de klant maar een organisatie met een visie op de sector en daarbij horende software is kennis van het primaire proces van de ouderenzorg en gehandicaptenzorg cruciaal. Het lezen van vakbladen, volgen van congressen maar bovenal het praten met klanten zijn daarbij waardevol. Ecare heeft natuurlijk ook veel mensen aan boord die afkomstig zijn uit de sector waar ik ook veel van leer. Aan de ICT kant gaat de vernieuwing in een razend tempo. We trekken veel op met onze technologiepartners. Ik ben twee jaar op een soort van studiereis geweest in Sillicon Valey. Inmiddels zijn we ook binnen Ecare bezig met technologie als Machine Learning en Artificial Intelligence. Echt heel gaaf om te zien wat je daarmee kunt bereiken.”

Wat voor trends zie je op jouw vakgebied?

"De ouderenzorg en gehandicaptenzorg laat interessante trends zien. Mensen wonen langer thuis. Komen later in een intramurale setting terecht met een hogere complexiteit en een lagere levensverwachting. Dat stelt hele andere eisen aan de balans tussen welzijn en zorg. ECD’s die vaak zijn ontwikkeld vanuit een administratieve gedachte zijn onderhand verworden tot onhandige systemen die deze trends maar moeilijk ondersteunen. Dit terwijl technologie steeds belangrijker wordt. Ik las laats een artikel met als kop ‘De zorgaanbieder van de toekomst is een ICT bedrijf. Ik denk dat het een aardig eind in de richting komt. In ieder geval kunnen zorgaanbieders het zich niet veroorloven om niet te investeren in zinvolle technologie.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Mijn werk is mijn hobby! Haha. Maar af en toe heeft mijn gezin me ook nodig. Twee dochters van inmiddels alweer 14 en 11 jaar zorgen zeker voor de nodige afleiding. Ze hockeyen allebei en van de oudste ben ik nu alweer 4 jaar coach. De tijd die dan nog over blijft rijd ik op de racefiets door het prachtige Twente."

Wat is je leukste herinnering aan je tijd bij Ecare tot nu toe?

"Ik ben nu ruim 5 jaar bij Ecare en ik moet zeggen: best een enerverende periode waarin het veel is gebeurd en veranderd. Veel leuke herinneringen en mijlpalen. Waar ik het meest trots op ben zijn dan we met alle collega’s een heel goed fundament hebben neergelegd voor de verdere groei en bloei van Ecare."

Wat onderscheidt Ecare van andere werkgevers?

"Heel veel. We werken met professionals die we niet vertellen wat ze moeten doen. Professionals weten dat zelf namelijk en doen liever dingen goed dan fout. Je hebt bij ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We kennen geen complexe managementstructuren. We kennen geen beoordelingsgesprekken maar spreken elkaar gewoon altijd aan als er dingen zijn. Zolang het maar binnen de strategie van Ecare past hebben de teams veel vrijheidsgraden om het werk naar eigen inzicht in te richten."

Heb je nog tips voor mensen die komen werken bij Ecare?

"Vraag liever om vergiffenis dan om toestemming!"